Darenie 30042018 siteDarenie 1 30042018 site

Аспиратор за обдишване, топки за рехабилитация, храни и консумативи бяха дарени днес на Дома за медико-социални грижи за деца в кв. Виница от представители на Регионалната секция на Националното сдружение на съдебните служители при ВОСВарненски Окръжен съд. Средствата за дарението бяха събрани през април по време на благотворителен базар на ръчно направени сувенири, картички и  кулинарни изкушения в навечерието на Великден.

Директорът на Дома за медико-социални грижи за деца - Стефка Джанкова, изказа благодарност към магистратите и служителите, които се включиха в благотворителната инициатива и заедно успяха да съберат средствата за дарението. В знак на благодарност Регионалната секция на Националното сдружение на съдебните служители получи и ръчно направена картичка от децата в социалното заведение.

Домът за медико-социални грижи за деца- Варна е открит през 1953г. и разполага със 180 места за деца. Петдесет са настанените за резидентна грижа в заведението малчугани с вродени или придобити увреждания, хронично болни и недоносени. Към комплекса е създаден Център за ранна интервенция и рехабилитация, който работи вече 18 години и обслужва около 300 деца годишно. В него се извършва диагностика и ранно лечение на подрастващи с различни по вид увреждания, като се оказва и подкрепа за техните семейства. Престоят, прегледите, консултациите и всички рехабилитационни услуги се предоставят безплатно.