Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на Венцислав А. обвинен в убийство на 34-годишен мъж по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост. Съдебното заседание се проведе в неделя при закрити врати.

Припомняме, че на 14 февруари 2018 г. гражданин подал сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред блок 404, вх. 5 във варненския квартал Владиславово . На път за болницата 34-годишният Явор починал. Като обвиняем за убийството е привлечен 36-годишният Венцислав, който се познавал с две години по-младия от него мъж.

Престъплението, в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът прие, че предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него съществува обосновано подозрение лицето да се укрие или да извърши престъпление, и определи най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определениeто на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.