На съдебно заседание днес Окръжен съд – Варна одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и подсъдимия Димитър Д., с което той се признава за виновен, в това, че през периода 18.05.2016 г. – 28.04.2017 г. във Варна, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамини. На 18.11.2016 г. у него са открити и рисковите наркотичните вещества зопиклон  и клоназепам, които е държал без надлежно разрешително с цел разпространение. Тридесет годишният мъж от Силистра е имал и огнестрелно оръжие – пистолет марка „Mauser“, както и боеприпаси, без надлежно разрешително за тях.

Обвиняемият Димитър Д. прие наложените му наказания да бъдат групирани така, като се определя да изтърпи най-тежкото от тях, а именно наказанието от „лишаване от свобода“ в размер на 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

При изтърпяване на наказанието ще бъде зачетено времето, през което обвиняемият е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 28.04.2017 г.

Към така определеното общо най-тежко наказание „лишаване от свобода“ се присъединява и наказанието глоба в размер на 5 000 лв. На обвиняемия се възлага да заплати направените по делото разноски в размер на 968,40 лв. в полза на държавния бюджет, по сметка на ОД на МВР – Варна.

Димитър Д. следва да заплати доброволно глобата в 7-дневен срок от днес, а ако това не бъде спазено ще се пристъпи към принудително събиране на сумата.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.