Окръжен съд – Варна разгледа искане на Окръжна прокуратура за задържане под стража на Д. Д., привлечен в качеството на обвиняем на 05.05.2017 г. за тежко умишлено престъпление – грабеж, в условията на рецидив. Мъжът ограбил контрольор на автобус, докато се разплаща с пътниците, след което избягал с парите.

Деянието се отличава с висока степен на обществена опасност и за него се предвижда наказание "Лишаване от свобода" за срок от пет до петнадесет години. Обвиняемият е осъждан, включително и с наложени наказания „Лишаване от свобода".

Съдът счита, че тежестта на предвидената санкция при евентуално осъждане би стимулирала обвиняемия към укриване. От доказателствата по делото, събрани на този етап, може да се направи обосновано предположение, че е извършител на престъплението, поради което спрямо Д. Димов бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като при протест делото ще бъде разгледано на 16 май от 10 часа.