Варненският окръжен съд призна за виновен Д.А. от град  Девня за това, че на 17.11.2016г., в землището на гр. Игнатиево, Варненска област, дал подкуп - дар - сумата от 50 лева на полицейски служител, за да не извърши действие по служба.

Преди 11 дни младши автоконтрольор от група „Пътен Контрол" при РУ-Аксаково спрял МПС, управляван от неправосподобния шофьор. След като установил, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление, а леката кола няма винетен стикер за 2016 г., пътният полицай решил да състави акт нарушение на Закона за движение по пътищата. Тогава Д.А. подхвърлил в патрулния автомобил банкнота от 50 лева, след което бил задържан и предаден на съд.

Пред състав на ОС – Варна мъжът се призна за виновен, прие фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, и отказа да се събират доказателства в съдебната фаза. Затова присъдата му бе намалена с 1/3, като определеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, отложено с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 400 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 7-дневен срок.