При условията на съкратено съдебно следствие Окръжен съд Варна разгледа наказателното дело срещу Пламен Богданов, на 33 години, от Русе, и Господин Господинов, на 35 години, от Ямбол.

Богданов призна вината си за това, че на 23.08.2015 г. , в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение на обща стойност 3332,22 лева, както и 34 бр. боеприпаси за огнестрелно оръжие 9 мм. ВОСВарненски Окръжен съд му наложи наказания и за двете деяния, като той ще търпи най-тежкото от тях – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначално строг режим, в затворническо общежитие от закрит тип.

Съдът привежда в изпълнение  наказанието „Лишаване от свобода“ , наложено на Пламен Богданов, с влязла в сила присъда на Районен съд Варна  от 2014 г., в размер на  1 година, което да изтърпи при първоначален  строг режим, в затворническо общежитие от закрит тип. Съдът приспада времето, през което е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Господинов призна вината си за това, че на 23.08.2015г., в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества - кокаин с общо нетно тегло 6 грама и съдържание на активен компонент кокаин 37,00% на обща стойност 750 лева. Съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок. Съдът постанови и пробационна мярка – задължителни периодични срещи с пробационен служител през изпитателния срок.

На 22.08.2015г., Господинов решил да почерпи свои познати в дискотека в Морската градина, в гр. Варна. Взел със себе си кокаин. В същото заведение по това време бил и Богданов, с друга компания. При извършена полицейска проверка в заведението, на и под масите, заети от двамата мъже и техните познати, били намерени пластмасови опаковки с надпис „Упсарин". След проведена експертиза е установено, че те съдържат кокаин. 

След обиск в Богданов и претърсване на дома му са намерени пакети марихуана с общо нетно тегло на е 62,57 грама, 94 бр. таблетки екстази с общо нетно тегло 28,93 грама, метамфетамини и други наркотични вещества,  на обща стойност 3332,22 лева. В дома му са намерени и иззети  34 бр. патрони, калибър 9 мм, които е трябвало да бъдат отнети в полза на държавата след присъда по предходно дело срещу него.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд  може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.