Варненският окръжен съд определи взимане на мярка „задържане под стража“ по отношение на И. Димитров, привлечен като обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества - тежко умишлено престъпление, извършено в условията на опасен рецидив. Съдът прецени, че има достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че е извършил деянието, за което е обвинен, както и че съществува опасност да се укрие и да извърши престъпление. 31-годишният Димитров е двукратно осъждан за държане и разпространение на наркотици. Задържан е точно година след освобождаването му от затвора, където е търпял наказание „лишаване от свобода“, а в дома му са намерени 40 грама марихуана.

Пред съда мъжът заяви, че иска да се признае за виновен и да поеме отговорност за престъплението, след като сключи споразумение с Окръжна прокуратура.

Взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Апелативен съд Варна в тридневен срок, като в случай на жалба е насрочено съдебно заседание за 16 август, от 10 часа.