Варненският окръжен съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство срещу Атанас Чернев от Старо Оряхово, постигнато между неговата защита и Окръжната прокуратура – Варна.  Пред съда 29-годишният мъж заяви, че се признава за виновен за това, че на 7.08.2015 г., в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества - марихуана, с цел разпространение.

 Две оранжерии за засяване и отглеждане на високорискови наркотични вещества бяха открити миналото лято след извършени претърсвания и изземвания в помещение на ресторант-сладкарница в кв. Галата, местност „Фичоза", и в жилище в кв. Аспарухово, ползвано от Чернев. Намереното количество е 7 кг и 990 грама марихуана с различно процентно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, а общата стойност на наркотичните вещества е 47 367,96 лв.

Чернев се призна за виновен за това, че през периода от 01.05.2014 г. до 07.08.2015 г., при условията на продължавано престъпление, в помещение на ресторант-сладкарница „Център", в землището на кв. „Галата“, и в апартамент в гр. Варна, на ул. „Георги Стаматов“, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, засял и отглеждал растения от рода на конопа. Наказанието, за което са се споразумели страните, е „Лишаване от свобода" за срок от 1 година и 11 месеца, с 3-годишен изпитателен срок. Чернев декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по- нататъшното разглеждане на делото по предвидения от НПКНаказателнопроцесуален кодекс общ ред. Съдът, след като се запозна с така изготвеното споразумение, намира, че то не противоречи на закона и морала, и го одобри. То влиза в сила веднага.