Варненският окръжен съд се произнесе по искане на Окръжна прокуратура Варна за настаняване на варненеца Георги М. в психиатрично заведение за провеждане на изследвания. Преди две денонощия мъжът  звъннал на тел. 112 и съобщил, че е убил майка си, а след това посрещнал полицейските служители с нож в ръка.

В съдебно заседание бе изслушан психиатър, който заяви, че обвиняемият има симптоми на тежко психиатрично заболяване, заради което не е могъл да разбира свойството и значението на постъпките си. Предстои да бъде изготвена съдебно-психиатрична експертиза по отношение на Георги М.

От доказателствата в началния етап на досъдебното производство става ясно, че лицето е привлечено като обвиняем за извършено умишлено убийство. Съдът намира, че искането за настаняването му в психиатрично заведение е основателно, тъй като съществуват несъмнени данни, че Георги М. страда от психиатрично заболяване. Мъжът ще бъде настанен в психиатричното отделение на МБАЛ „Св. Марина“ за 30 дни, като при необходимост може да бъде направено искане за удължаването му.

Определението на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.