Варненският окръжен съд призна за виновен Димо Димов от Варна за това, че на 25.06.2014 г. вечерта, във варненския квартал „Виница", при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 21-годишен мъж. Деянието е извършено при условията на съпричиняване от страна на пострадалия, който по същото време и на същото място, при управление на мотоциклет без регистрационен номер и без преден фар, също нарушил правилата за движение – движил се с превишена скорост и без светлинна сигнализация.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд спрямо Димо Димов е „лишаване от свобода“ за срок от три години, намалена с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие, при което се разгледа наказателното дело. Изтърпяването на присъдата се отлага с три години. Съдът наложи на Димов и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за 3 години, считано от влизане на присъдата в сила.

На 25.06.2014 г., около 21 часа,  Димов направил с автомобила си забранен обратен завой на кръстовище в квартал „Виница“. Мотоциклет, който се движил срещу него със скорост 65-72 км/ч, се ударил в предницата на маневриращия автомобил. Вследствие удара водачът на мотора изгубил равновесие и се претъркулил няколко пъти в насрещната лента, след което ударил главата си в паркиран автомобил. Мотоциклетистът починал от травмите си след 2 седмици в болницата.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок от днес.