Варненският окръжен съд призна Илия Власев (на 42 години) и Венцислав Величков (на 39 години) за виновни в съучастие и като съизвършители за използването на технически средства, предназначени за придобиване на информация за съдържанието на платежни инструменти. Присъдата е две години лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок.

В съда бе доказано, че на 10.07.2012 г. Величков и Власев поставили две технически средства на банкомат под ресторант „Синбад" в курорта „Златни пясъци". Първото устройство било модифицирано копие на част от декоративен елемент от банкомат. На него били монтирани цифрово аудио и видео записващо устройство с миниатюрна видеокамера и захранващи акумулатори, предназначено да придобива видеоинформация за ПИН кодове на банковите карти. Второто устройство било модифицирано копие на четящо устройство за магнитни карти от банкомати, предназначено да снема и записва информация за самите платежни магнитни карти.

След като монтирали устройствата на банкомата, Власев и Величков седнали на две различни пейки срещу ресторант „Синбад", за да наблюдават тегленето на пари. Банкоматът бил ползван от множество лица, бе установено от свидетелски показания. Власев периодично отивал до банкомата, за да проверява дали поставените устройства се намират все още там. За да не будят подозрение действията му всеки път той симулирал, че поставя банкова карта в банкомата.

Двамата подсъдими са от София, с множество регистрации на криминални прояви.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд Варна.