Варненският окръжен съд призна за виновен Гюрсел Исмаилов от Варна за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение: метамфетамин и марихуана, както и наличие на прекурсори, материали и съоръжения, предназначени за синтез на наркотици. 34-годишният мъж ще изтърпи най-тежкото от определените му наказания - „лишаване от свобода“ за срок от 5 години,първоначално в затвор при строг режим. Исмаилов ще плати и глоба в размер на 30 000 лева.

 

ВОСВарненски Окръжен съд превежда в изпълнение наказаниеспрямо Исмаилов, наложено със споразумение по дело на Специализирания наказателен съд, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 11 месеца, което подсъдимият ще изтърпи първоначално в затвор при строг режим.

По оперативна разработка на МВР - Добрич на 31.07.2014 г. са претърсени гаражната клетка, наета от Гюрсел Исмаилов, дома и личния му автомобил. Открити са както наркотични вещества, така и материали и съоръжения за синтез на наркотици.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд за държане на наркотици с цел разпространение може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд.